Tvättomaten

Sov till 11.00. Jag hade fått ett uppdrag av mannen, att tvätta bilen eftersom den skulle lämnas in idag då det är nåt konstigt som låter från den. Så jag for iväg till tvättomaten, sakta men säkert. Kände mig inte så där superkoncentrerad, tankarna for lätt iväg på en massa massa annat. Jag ska nog bara köra om jag verkligen behöver. På macken köpte jag avfettningsspray och en ”Renast”. Det var två bilar före mig så jag tog det tradarlugnt! Solen sken, fin musik på radion, ner med vindrutan och bara andas och känna stressen rinna av mig (i kön till tvättomaten alltså). Efter en stund förbereder jag lilla pärlan och sprutar ner den med avfettningen så smutsen ska lossna bättre, som mannen lärt mig.

Min tur! Kör in i tvättomaten, stannar och går ur. Knappar in koden och springer in i bilen igen. Sådärja nu kan jag vila ögonen lite. Men som alltid är det lite creepy att vara inne i en sån där tvättomat, särskilt om man har lite lite cellskräck. Det börjar spolas med diverse grejer och sen bara stannar den, maskinen bara stannar! Längst bak som tur är, för hade den stannat precis vid dörren så jag absolut inte kommer ut då hade jag skitit på mig. Inte för att jag ville gå ut heller för den delen. Kändes som tiden stod stilla…vad nu liksom?…äh, den startar snart…inte?…nähä. Rotar fram kvittot och RINGER in till macken.

-ja hej jag heter Lisa och jag sitter i er tvättomat, den har stannat!

Amäh! Hur ofta händer detta liksom? WHY ME? Så typiskt mig. Jaja, de kom och startade om maskinen men tror ni jag kunde blunda och slappna av sen. Nä jag hade råkoll på lilla minsta snurr och spolning från den där mackapären efter det. Jag tror faktiskt jag duckade lite en gång. Jag tror alltid att maskinen ska få nåt fel och gå rakt igenom vindrutan…särskilt om den redan visat sig vara liiiite ur funktion.

6 thoughts on “Tvättomaten

 1. Usch vilken otur! Är glad att maken tycker att det är rena fredagsnöjet att tvätta bilarna ;)

  Lyssna på din kropp och ta det riktigt lugnt nu! Har du provat yoga? Superbra för oss som inte riktigt märker när det blir för mycket. När man yogat ett tag så tar man det undermedvetet lite lugnare och lyssnar bättre till sin kopp och agerar därefter, utan att man ens märker det :) Låter kanske lite flummigt, men det funkar! Sen är det en jätteskön och bra träningsform ;)

 2. Jaha…å jag som ska tvätta bilen idag…kommer jag vara nojig nu eller…Sitter ju redan som på nålar å duckar..
  Kram på dig…Carina A

 3. Gissa vad som hände…jag sket i att tvätta bilen…får be mannen i helgen…är jag en mes eller..
  //Carina A

 4. Hej igen!

  Ha…jag har tvättat bilen nu…är ingen mes längre…men man undrar om det va en mes som väntade utanför tvätten som direkt sket ner min bil…morrrrr
  //Carina A

Comments are closed.