Egen müsli

Pumpakärnor, linfrö, hasselnötter, solroskärnor.
Ja, jag måste ju roa mig på nåt sätt och bara jag tar en sak i taget så ska det väl gå bra. Hittade recept på en müsli som jag provade för länge sen och den är riktigt god. Fick den av en kollega för ett tag sen och jag minns inte var den kommer ifrån men jag lägger ut den. Varsågoda!

 • Cirka 150 gram hackade nötter (hasselnötter, valnötter, el andra)
 • 2 dl solroskärnor
 • 1 dl linfrö
 • ½ dl psyillium
 • 5 dl rågflingor
 • 5 dl havregryn
 • 2 dl vatten
 • 5 msk olja (neutral, ej oliv)
 • 2 – 3 dl russin
 • ½ dl honung (valfritt)

Blanda alla torra ingredienser. Blanda vatten och olja + ev. ½ dl honung. Blanda ned det med de torra ingredienserna. Bred ut på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader, 20 – 30 min. Rör om minst 3 ggr. Låt svalna och blanda sedan i russinen. Jag har även i pumpakärnor eftersom jag älskar såna (de gröna på bilden).

3 thoughts on “Egen müsli

 1. Jamen det där ser bra ut, det var länge sedan man gjorde sin egen müsli.

 2. måste ju testas men vad är psyllilium,, hehe ser gott ut när det är klart iallafall o nyttigt

 3. psyillium kallas även för loppfrön, dem hittar du där du köper linfrön också. Jag har märket ”Risenta” hemma.

Comments are closed.