Min stora

Det har äntligen lossnat ordentligt med läsningen för min stora kille. Ikväll läste han t.o.m så inlevelsefullt, det lät riktigt fint! Vi läser just nu om Alamandrarna, och Spiderwick är en favorit. Jag har hand om läsningen och svenskan här hemma, mannen får ta matematiken…pluttifikation och sånt…hahaha ;)

Han har även varit väldigt intresserad av att lära sig laga mat, vilket han fått göra. Han har alltid velat hjälpa till med maten men nu de senaste gångerna har han fått sköta mycket själv. Och jag kan ju säga att det är mannen i huset som har stått bredvid…jag är mer av den typen att jag vill ha full kontroll och får bita mig i tungan ibland när barnen vill hjälpa ;) Men är det en ny maträtt jag ska laga, och måste ögna igenom ett recept tretti gånger, då vill jag var helt ensam…

Det händer också ofta numera att han är först ut på mornarna, och går själv ner till skolan istället för att vänta på oss andra. Han blir 10 i år och vi ska sakta låta honom få nyckeln hem hade vi tänkt. Vet inte riktigt vad som är bra ålder för det, det kanske beror på hur moget barnet i sig är också. Vi hade bara tänkt på prov först, t.ex som nu kan det hända att storebror och lillasyster går hem efter fritids när Danne ändå är på väg hem. Då är han alltså strax hemma. Det har gått jättebra och de väntar snällt hemma, leker lite utanför alltså. Men om han får nyckel kan de ju faktiskt gå in om de vill. Nån som har erfarenhet, eller hur tänker ni?

One thought on “Min stora

  1. ja stora killen,, det är nog bra ålder för honom att börja.. men har ingen aning det är som du säger att det har med mognaden att göra med.
    kul snart blir det läxor o läsa här hemma med. lucas kan ju inte läsa men är jätte nyfiken på siffror, hur mycket två och tre siffror blir. o plussa ihop
    men bra ålder att kunna läsa är sju eller, emma har precis lärt sig eller??

    kram måste ses snart

Comments are closed.