~`T u l p a n e r´~

Imorgon ska jag och några till hem till en kollega som bjuder på middag. Jaaa, alltså en tjej…om ni undrade ;) Det ska bli trevligt och kul att se hur hon har det hemma. Vi andra bestämde att vi skulle köpa en blomma, och jag tog på mig det och tänkte att jag kan ju gasa iväg efter jobbet lite snabbt.

Så jag slutar jobbet och klär på mig för att upptäcka att jag har varken körkort eller visa med mig idag. Samt att mannen ringde mig 5 min innan för att varna att det är mycket poliser ute och åker runt…hm min vanliga tur! Så jag svär lite och åker hemåt. I bilen kom jag på att jag såg 40 kr i min väska och tänkte att tulpaner brukar väl kosta typ så. Så jag svänger av motorvägen och paniksvänger höger i rondellen för det står ”10-pack tulpaner 30 kr” på en skylt. Perfa! In i butiken, finner tulpanerna, väljer vita och får läsa det här på väggen ”Vill ni ha buketten ombunden så kostar det 10 kr” Asabra tänker jag och säger sen till kassörskan att jag vill ha den ombunden. Vad gör hon?

Ja alltså i mitt huvud betyder ”ombunden” att man slår in buketten i nåt fint prasselpapper med ett sidenband runt.

Men istället så tar hon bort papperet, möblerar om blommorna, tar ett tunt fult grönt band och knyter runt, klipper av stjälken lite och på med samma gamla plastpapper igen! AMÄH!!
Och jag är ju inte den kunden som ställer mig och gormar, utan istället kniper jag och ger henne mina enda 40 (30 + 10) riksdaler och går ut…för att sen svära lite igen!…i bilen…