Lavendelcupcakes

Ja nu börjar det nog likna nåt,…jag ger mig inte, jag SKA få till den där frostingen! Så här blev mina cupcakes idag. Egentligen tycker jag inte om när det är så mycket choklad i allting. Det är ju både kakao, 80% choklad i smeten, samt i frostingen är det 80% choklad. Nästa gång ska jag prova en annan frosting. Mitt mål är en turkos frosting :) Tror ni jag har hittat en blå karamellfärg då? Näe inte det inte. Blev superlycklig när jag på Coop i Marieberg såg att det stod ”BLÅ”,..meeeen den asken var ju såklart TOM! Senast när mr D var iväg o handlade, skrev jag upp BLÅ karamellfärg på inköpslistan…han kom hem med GRÖN eftersom blå inte fanns.
Alltså när det gäller bakning så tänker jag inte rätt, eller rättare sagt tänker inte alls. Läste igenom bruksanvisningen för min mixer och det stod lite om pulsmixa som jag undrade vad det var. Man ska alltså dra ratten åt (P) på maskinen och så stod det ”Knappen måste hållas kvar i pulsläget för att blendern ska fungera”. Jaha tänkte jag och höll knappen mot (P) hela tiden förstås…men så skulle jag ju inte göra för då gick den ju på högvarv hela tiden i.a.f, den pulserade ju inte alls! Hrmpf! T.o.m vår vän som är på besök (manlig) förstod bara genom att känna på knappen, ja men du får pulsmixa för hand så att säga…?…alltså knappen stannar inte i det läget eftersom jag själv ska bestämma intervallet. Hajar ni? Ja, jag fick ju en AHA-upplevelse :) Sen så tror jag att jag lät gräddsmeten (grädde, lavendel, honung) svalna lite för mycket för när jag trodde att jag mixat klart, så var det en massa klumpar kvar i botten ju. Jag lär väl mig till slut *stön*

2 thoughts on “Lavendelcupcakes

  1. har du börjat baka dom här härligheterna. vart har du hittat receptet, fina iallafall. ät inte för många så klänningen spricket hihihii.
    kramis

Comments are closed.