10.000 riksdaler

10.000 kronor!? Är det verkligen verkligen värt det? Jag sliter mitt hår snart. Varför är det så, att det låter såå bra ena stunden, och sen när man inser verkligheten i det hela så tänker man i nästa stund ”vad är det man betalar för”?

Jag pratar alltså om en ”icke legal” bröllopsceremoni i Thailand. Jag trodde det var billigt i Thailand?? Ska vi behöva betala 10 papp för att få det lite mysigt på en strand, när vi till råga på allt redan är gifta? Jag kan väl förstå att de tar lite extra betalt för själva servicen, men ändå!? Jag skulle gärna vilja ha lite tips, ideér eller tankar om det är någon som kan tänkas vilja hjälpa en stackars vilsen flicka…kvinna… mogen kvinna :)

För så mycket pengar kan jag ju köpa en superbra kamera och låta våra vänner fota oss som vi reser med. Vi kan ta med champagne hemifrån (hörde att den var dyr i Thailand), vi kan rita ett hjärta i sanden med ett finger och lägga dit lite blommor som vi hittar bakom knuten, vi behöver egentligen ingen som ”viger oss” där nere eftersom vi redan är gifta legalt i Sverige ju.

Men samtidigt så kan jag ju drömma om det här arrangemanget, hur underbart det skulle vara, att bli servad med allt runt om kring och inte behöva tänka på så mycket annat än var jag lagt min klänning (och familjens kläder) och hur vi ska ta oss dit.

Priset kan ju faktiskt bli lägre…om jag tar bort hår&makeup…och om jag tar bort fotograf. Då skulle vi hamna på cirka 5000 kr istället. För vad? Jo för ett icke legalt certifikat, dekorationer + brudbukett samt transport mellan Phuket och stranden. Alltså inte transporten från vårt hotell till Phuket, den skulle vi få fixa själva. Och om vi villa äta där så tar dem 900 kr för servicen, alltså inte maten inräknad?…

Nä jag vet varken bu eller bä snart.

3 thoughts on “10.000 riksdaler

 1. hej sis
  men ta det för 5000 då, 10 lät mycket, som du säger man vill ju ändå ha en liten sermoni, föresten ska ni åka med några vänner? vilka?
  synd får hår o make vill man ju ha… hm svårt situation. vad tycker danne??
  kram

 2. Här frågar du en som lever i synd och icke är gift… ;)

  Och vad ska jag svara…. gifta sig på en strand i THAILAND… barfota, ljumna vindar osv. Åh kan det bli vackrare!!!! 10 000:- är mycket pengar men egentligen inte då det gäller en sån sak.. vilket minne det skulle bli!!!!

  MEN ska ni ha släkten med er??? Gör ni detta bara för er själva?

  Jag som nu inte är gift då hade nog tyckt att det hade räckt med att gifta sig EN gång…. skulle nog tom kännas konstigt att göra det två ggr. Gammeldags som jag är!!!!;)

  MEN att man sen kan göra något jätte mysigt där nere på stranden själva. Det kan man ju lätt fixa själv! Då kan man styra upp det som man vill. Det kan ju räcka med ett hjärta i sanden, champagne och lite jordgubbar och tänk vilka vackra foton det blir av det. :)

  Men vännen…. hur ni än gör så kommer det att bli helt underbart!!!!! Bröllop och Thailand det kan liksom inte bli mysigare. :)

  Stor kram
  M I N D I

Comments are closed.