Blomsterlökar och sånt

Nu har jag haft en trädgård i tre år och jag är totalt värdo och har inga gröna fingrar så långt ögat kan se. Min fina klematis ”Nelly Moser” har typ dött för att jag troligen planterat den för nära husväggen så inte regnet kommit åt, så nu får jag köpa en ny planta för 3:e gången! Jag ger mig inte, jag ska bara ha den!

Nu när våren verkar vara här för att stanna så är det ju lite kul att peta ner en massa lökar i jorden. Sagt och gjort och jag har redan glömt namnet på dem jag köpte idag, men dem ser ut att vara fina på bilden…Hitta en hel ”kryddburk” full med blomsterfrön i blandat kompott så det har jag också strött ut lite här och var. Men jag gjorde det lite halvhjärtat, orkade inte luckra upp och lägga på ny fräsch jord, utan jag har typ ströat ut dem som om det vore gräskorn och så lite vatten, finemang! Antingen tar vinden dem eller så får rådjuren en riktig festmåltid ikväll.

Jag har provat på att odla på backen och det var inget för mig, så nu ska jag prova att odla i pallkragar istället. Köpte ett par begagnade, staplade två på varann så det blev rätt bra arbetshöjd, och en är lite lägre. Fyllt med massa jord och nu har vi, barnen mannen och jag, lagt i lite frön från typ spenat, melon, smultron och lite annat. Några jordgubbsplantor har jag försökt rädda från marken, får se om de tar sig. Fast när vi fyllt på all jord så kom vi på att vi glömde visst att lägga fiberduk, eller vad det heter, under så nu lär väl all ogräs, och typ rabarbern som vi begravde till hälten, upp genom de där ”lådorna” till slut. *stön* Alltså vi grävde upp rabarbern för den var precis där jag ville ha en av lådorna, men den var så grymt stor och jag kan tänka mig att det blev nåt kvar där, men resten hamnade bredvid komposten. Ja, bredvid för komposten har rasat isär, för länge sen!…