Fotoliftat

Kikade in hos Jenny och såg att hon gjort en sån fin fotofredagsutmaning som SWEscrapbook har. Emma och jag provade lite och så här i efterhand när jag trixat lite i psp7 så ser jag att jag borde ha låtit Emma stå lite längre ifrån väggen, hon står precis vid väggen och lite längre till höger. Försökt göra bilden lite ljusare också, även fast jag hade blixt inomhus och stark lampa i närheten. Jaja, så här blev det.

One thought on “Fotoliftat

  1. Blixt har den förmågan att slå ihjäl djupet i bilden. Bländaren kryper ihop och kameran ser skarpt alldeles för långt. Dessutom blir alla anletsdrag borttrollade. Om du kan, prova att slå blixten indirekt eller genom något halvtransparent. Mjölkvit plast eller till och med bubbelplast brukar göra underverk. Eller, som sagt, få blixten att ta omvägen via en skärm eller taket.
    I Photoshop kan man sedan efterbearbeta bilderna ytterligare. Jag kanske återkommer med en liten tutorial på min blogg.

    Peter

Comments are closed.