Adriatiska havet

Adriatiska havet, here we come! Äntligen är det dags att åka på semester igen! Vi åker till Kroatien och ska bila runt i diverse olika orter. Adriatiska havet är en vik av Medelhavet. Och just nu är det 27 grader i Kroatien, inte så tokigt!

Vi har som sagt hyrbil och har en ungefärlig reseplan. Vi landar i Split och åker vidare mot Sibenik där jag tror vår första natt kommer bli. Därefter längre upp mot Zadar och där stannar vi eventuellt två nätter. Sedan åker vi nog tillbaka ner igen. Vi kommer besöka Krka nationalpark. Även en Hvar, en ö i Adriatiska havet, samt Zlatnirat beach Brac Island och Makarska och till sist Split där vår sista natt blir.

Det här ska bli så spännande och roligt. Kommer sakna våra stora ungar och katterna, men jösses en vecka går så fort. Bara att njuta nu!

Allt är packat och klart och i sin ordning. Även munskydd och handsprit som är ett måste i dessa tider.

Adriatiska havet – Krka nationalpark

Det finns åtta nationalparker i Kroatien, och Krka är en av dessa som vi kommer att besöka. Här finns magnifika sjöar och vattenfall och spännande natur. Hoppas man får bada där någonstans, och jag hoppas även på att få se mycket djurliv. Kamerorna är laddade!

Adriatiska havet
Krka nationalpark