Midsommar hos oss

Midsommar, hur härlig blev den inte? Fantastiskt bra väder i vårt fina avlånga land! Syster kom och firade med oss, utan sin fästman sorgligt nog som fick jobba den här midsommarhelgen. Våra stora kids firade även på varsitt håll. Men innan vi blev själva blev det lite kubb med dottern och hennes kompis. Vi spelade också badminton, med ett sånt där stort jumbo-set.

Till middag grillade vi ryggbiff som serverades med färskpotatissallad och baconlindad grillad banan. Mums! Efterrätt rabarberpaj med vaniljsås!

midsommar
Sol och bad med godsaker
midsommar
Syrran och jag
fira midsommar
Grillat vid vårt nya utebord

Midsommarbad i sjön

Det blev mycket sol och bad den här midsommaren, både i spabadet och nere vid sjön. Och med 28 plusgrader så behövde man verkligen svalka sig. Till och med jag badade som inte är så jättepigg på att bada i Sveriges mörka sjöar. Jag gillar inte när man inte ser botten. Men det var verkligen jättehärligt ändå när man väl var i.

Det är en fin badplats vi har vid vår lilla sjö här i området. Vi gick dock till en annan brygga för att ta oss ett bad och sola lite. Helt ensamma var vi på bryggan den midsommarkvällen. Vi tog med oss ett par öl, som var nya för oss och alla var riktigt goda. Handlade bara med ögat, som jag gör ibland. Den här gången blev det lyckat och gott.

Midsommardagens kväll var vi också nere vid sjön, fast senare ända fram till kl 22 för att få se solnedgången. Det är väldigt fint där då, så fridfullt och stilla.

Nu har syster åkt hem. Maken jobbar i fyra dagar och sen ska vi ut på lite äventyr. Min tredje semestervecka av fyra har precis börjat. Vilken underbar sommar!

Alla foton är tagna med Sony Alpha 5000.

bad i sjön
Bad i sjön
long drinks och öl
Spännande öl och long drinks
solnedgång midsommarnatt
Solnedgång över sjön
solnedgång
Åh, vilken midsommar!

2 thoughts on “Midsommar hos oss

  1. Hej vilken fin blogg :) och en fin midsommar du/ni hade vi jobbade båda här jag o maken trist men vad gör man? önskar dig en fin tisdag :)

Comments are closed.