Måla tegelhus – bruntegel blev vitt

Måla tegelhus. Sommaren har inneburit en hel del renovering bland annat. Med vit silikatfärg fick vi en stor förändring på vårt gamla 70-talshus.

I år var det dags att fortsätta måla brunteglet vitt. Vi började med att måla tegelhuset juli 2016, på baksidan och det blev så snyggt! Så i år ville vi såklart måla på framsidan också. Våra tonåringar hjälpte tappert till. Dottern fick måla gaveln på förrådsboden och sonen fick kladda med silikatfärgen på framsidan av vårt bruna tegelhus. Vilken förändring det bli alltså!

Dagen efter slipade mannen av ytterdörren och målade den i samma ljusgråa nyans vi har på förrådsboden och under hustaket. Dagen efter det såg vi att det inte blev bra alls. Så vi åkte och köpte en ny ytterdörr. Gjorde ett riktigt bra kap på Byggmax, en fin ytterdörr med ett fönster i. Sidofönstret vi hade bredvid ytterdörren tidigare tog vi bort. Ett nytt sådant kostar alldeles för mycket. Och med ny dörr krävdes ju nytt handtag och vi valde matt krom. Nu är vi riktigt nöjda med resultatet. Kan verkligen rekommendera att måla bruntegel vitt! Det blev ett helt annat hus.

Det saknas lite detaljer så som läkt, lister och fönsterplåtar. Ny dörrklocka och nya bokstäver ”ÅTTA”. Hos fasaddekor kan du designa dina egna siffror eller bokstäver till huset. Jag är lite sugen på att prova det. Eller så målar vi om de vi har från vita till svarta. Eller kan det bli fint med silverfärgade? Jag ska prova spraya med silver och svart så får vi se vad vi bestämmer oss för. Det kanske blir som med dörren, att det inte passar alls att sätta upp de gamla bokstäverna. Det är ju detaljerna som gör helheten, visst?

 

måla tegelhus

Måla tegelhus – brunt blir vitt

måla tegelhus

måla tegelhus

Ny ytterdörr

Blå hortensia – som blev lila med fel jord

Lavendel med vitmålat tegelhus bakom

 

 

 

One thought on “Måla tegelhus – bruntegel blev vitt

Comments are closed.