Favoritappar och sociala nätverk

Favoritappar, de som jag ofta går in på. Inte bara via mobilen utan även via datorn. De två jag tipsar om idag är ju ingen nyhet. Men själv är jag inne på dessa två oftare än Facebook. Dock är Instagram den jag använder allra mest förstås. Snapchat går lite i perioder, då Instagram numera har liknande funktioner. Det kan bli lite tröttsamt ibland att växla mellan alla appar och favoritsidor på nätet. Det märks ju också när jag blir mindre aktiv. Man har ju ett liv utanför sociala medier också.

Favoritapparna som ger dig inspiration

Men jag kan ändå inte vara utan dessa favoritappar, särskilt inte Instagram. Den är ju lite som min blogg, en plats med minnen sedan flera år tillbaka. Den är som mitt fotoalbum som jag ibland går tillbaka till. Ja faktiskt så scrollar jag ibland igenom mitt egna Instagramflöde, ungefär som man satt förr och bläddrade i sitt fotoalbum med framkallade foton i.

Eyeem – en bildbank kan man säga där både amatör- och proffsfotografer lägger ut sina foton. Du kan även välja att de ska läggas ut på marknaden och säljas till olika kända varumärken och företag. Än har jag inte sålt någon bild. Verkar vara oerhört svårt och det gäller ju att få till en bild som folk efterfrågar, i rätt tidpunkt, och det har man ju ingen aning om.  Självklart kan man följa andra och få otroligt mycket inspiration. Min syrra har faktiskt lyckats sälja tre foton.

Dessa två bilder nedan har jag lagt ut idag i min Eyeem-portfölj. Välkommen in att kika på fler foton. Många av dessa foton lägger jag även ut här i bloggen.

Pinterest – Som en anslagstavla, samt en stor inspirationskälla som svämmar över av helt fantastiska foton. Här kan man inte köpa foton, utan man laddar upp och delar med sig. Organiserar sina favoritfoton i olika anslagstavlor så att säga. Den här sidan är som en drog, du fastnar lätt och kan bli sittandes länge och scrolla, spara, scrolla, spara.

Perfekt om man är i fart med att inreda sin altan exempelvis. In på Pinterest och få mängder med inspiration och egna ideér till din framtida oas. Eller letar du efter perfekta outfiten, in och kika på snygga outfits of the day. Ska du skaffa tatuering, in på Pinterest!

Du kan även pinna bilder du hittar på en annan webbplats, jag har till exempel pinna egna foton och gjort en anslagstavla med dessa. En del har pinnats vidare i någon annans ”favoritmapp”. Det är ju lite kul! Välkommen in i min anslagstavla!

favoritappar - eyeem

Cat Love

Vulnerability

 

2 thoughts on “Favoritappar och sociala nätverk

Comments are closed.