Påskbuffé på matbordet. Fast kanske mer en minibuffé. Här kommer lite smarriga foton från påskhelgen. Ljuvligt gott för de, liksom jag, älskar lax och sånt där gottit.
Vi har haft svärfar på besök i påsk, som hjälpt oss äta lite av allt det goda. På påskafton åkte vi till Rånnesta för att kolla in svanarna som då var drygt 1500 st. Ganska häftigt med så många på samma plats för en liten svanrast så att säga. Ska kolla om jag fick till några bra foton att visa någon dag. Annars får jag åka dit igen när de blivit ännu fler.
Påskdagen gjorde vi sällskap till svärfars syster i Motala. Besökte även mannens kusin. Supertrevligt att träffa alla snälla människor och umgås.
Påskbuffé uppdukat
Det blir ju lite buffé av det hela när det är påskmiddag på gång. Även om det är för den lilla familjen så blir det ju lite plockmat av det hela. I år tog jag mig an att göra en laxcheesecake igen, efter samma recept som jag provat tidigare. Hur god som helst enligt mig, och fin att titta på. Hittade nu också ett recept på laxrullar som jag blev sugen på att testa. Ser nästan ut som sushirullar. De var också supergoda verkligen, den fyllningen alltså mm-m! Det finns mängder av recept på laxrullar.
Men det kan bli lite för mycket av det goda, och fick lätt magknip dagen efter. Efter all god påskbuffé blir det ju lätt lite annat på kvällskvisten. Lite påskägg, Anthon Bergs lakritsägg är mina favoriter bland annat.
Har ni ätit er mätta i helgen?
Påskris och påsklunch
Laxcheesecake och laxrullar
…
Godaste påskgodiset – Anthon Bergs lakritsägg