Vit orkidé

Vit orkidé. Det här är en orkidé jag fick för länge sedan nu. Om jag minns rätt var det av svärisarna.

Den blommade så fint! Och sen vet jag inte vad som hände, alla blommor ramlar av och nu är det bara en stjälk kvar. Men jag fick tips om att ”glömma bort den”, så jag har ställt den i vårt gästrum bakom gardinen. Tänker inte vattna någonting alls på väldigt länge. Jag tror att man gör så. Vi får se om den kommer igång igen.

Har haft många orkidéer genom åren, vissa har jag lyckats få att blomma om. Olika bud vad gäller skötsel, och kanske beror det även på vilken sorts orkidé man har förstås.

Skön att fotografera i alla fall, och det blev fint med köksfönstret i bakgrunden. Vid sådana här motiv är jag glad för mitt fasta objektiv på 85 mm som har f/1.8 USM. Bra med ljusinsläpp, men vintertid så räcker det inte alltid till. Inte inomhus i alla fall.

Nu ska vi se på andra chansen i Mello och mysa framför brasan Känner mig lite mör efter en hel dags extra jobb denna lördag. Kanske sjunker jag ner i ett värmande spabad efter Mellon. Imorgon, ledig!

Trevlig kväll alla rara!

vit orkidé

Vit orkidé

vit orkidé

Up close

Orkidé som en alien på nära håll