Trattkantareller

Trattkantareller. Det har blivit lite svampplock. Sist jag och mannen gav oss iväg till skogs fanns det verkligen mängder! Vi fick liksom bestämma oss för att plocka de allra största och fyllde korgen snabbt! Fyllt på i frysen men även torkat trattkantareller och Karljohan. Hittat en jättebra torkplats för svampen. På tvättställningen!

Vi har redan hunnit äta väldigt mycket svamp också. Svampsoppa med vitlöksbröd, toast med stekt svamp på, svampsås. Jag vill även testa göra en kantarellpaj, det får bli till helgen eventuellt. Har ni ätit kantarellpaj någon gång? Jag har nog inte gjort det vad jag kan minnas.

Varit lite osynlig här igen, förlåt för det. I helgen som var åkte jag och syrran på event i Globen i dagarna två, och hade verkligen superskoj! Berättar mer om det en annan dag. Måste smälta alla intryck lite grann.

Just nu behöver jag masa mig i säng. Tänk att det snart är dags att säga adjö till sommartiden. Backa klockan en timme. Men inte blir jag depp för det. Vägra vintertidsdepp!

 

trattkantareller

Torka trattkantareller

trattkantareller

Torrt