Roliga spel och familjekul

Roliga spel utomhus är vanligt förekommande om sommaren. Utomhusspel med familj och vänner! Jag är inte alltid så jättepigg på att spela, men ställer upp då och då. Även om det känns motigt ibland så vet jag ju egentligen att det oftast slutar det med gapskratt! Kubb är ett sådant spel som kan bli riktigt roligt när pinnarna kastas kors och tvärs! Inte alltid jag har så bra skills och åker på rådängen av mannen varje gång, men vad gör det. Det är också kul när vår äldsta vill vara med och kasta en pinne eller två. Att få umgås som familj och skratta sig hesa är underbart!

Andra utomhusspel jag gillar är volleyboll, badminton och brännboll. Inte för att jag glänser, utan för att det bara är roligt.

Roliga spel i sällskap med andra

När jag var yngre tyckte jag det var jättekul att spela alla möjliga roliga spel. Precis som tonårsdottern nu hemskt gärna vill spela kort, eller tidigare hade en period med Monopol i olika varianter. Det är något jag tröttnat på rejält. Spelade ofta kort hemma hos klasskompisar. Ett kortspel vi spelade ofta i skolan var Stress och Kungen i hörnet. Stress kan bli riktigt roligt men skrikigt när man ropar ”Stress!!” rakt ut så fort man har två lika kort. Självklart ska man ropa före den andra, annars får man plocka på sig fler kort på handen. Spelet går ut på att bli av med sina kort först genom att ”bygga stegar”.

Sällskapsspel har vi spelat mängder av genom åren. Jag minns Rappakalja som var hysteriskt roligt. Nu var det jättelänge sedan vi spelade det med familjen. Det har säkert kommer massor med nya roliga spel. Såg ett spel som kom ut hösten 2016 och heter ”Säg samma” utgivet av Kylskåpspoesi.

Och är man inte den typen som gillar att spela ute i naturen, kan man ju spela här.

Berätta gärna vad ni har för favoritspel? Ni kanske kan tipsa om några roliga spel!

roliga spel

Kubbspel midsommar 2017

I samarbete med Agency Islands