Framkalla digitala foton

Framkalla digitala foton är tidssparande och mycket billigare än vad det varit tidigare. Jag minns min första analoga systemkamera. Vad spännande det var varje gång jag hade en full 24-rulle eller 36-rulle med foton på framkallning. Det kunde ta en vecka innan jag fick hämta ut fotona i en fotobutik. Ivrig kommer jag hem och upptäckte alltför ofta att kanske bara en fjärdedel av fotona blev bra och resten var bara att kasta. Det hade ju förstås att göra med mig som fotograf också, samt att jag kanske inte hanterade kameran som man skulle med inställningar och allt.

Framkalla gärna men forska lite först

Idag är det mycket enklare att fota hej vilt och redigera i datorn. Eller kasta fula dåliga foton direkt ur kameran. Även fast jag har hundratals foton som nu ligger i en extern hårddisk så framkallar jag väldigt sällan. Det är ganska så trist faktiskt. Jag har tidigare återkommit i bloggen angående detta att ta tag i det. Gå igenom foton och välja ut några att förstora till exempel. Även en fotovägg har jag funderat på.

 

framkalla

2 thoughts on “Framkalla digitala foton

  1. Jag är urkass på att framkalla men tänkte göra några fotoböcker på de viktigaste korten man vill spara. Det var bara det där att komma till skott med det..

Comments are closed.