Perenner på altan och personlig canvastavla

Perenner i rabatter och perenner på altan i krukor. Perenner som kan delas eller flyttas, men även ta in som snittblomma. Höstvädden har jag just nu som en liten snittblomma i en vas. Den är så fin i alla blomstadier. Bladen är lite grågröna, nästan så att jag får känslan av att det är något fel på den. Långa sirliga stjälkar med den ljuvligaste blomknoppen ever.

Vår bergbambu tog jag in till altan efter ett par dagars blåst. Just då visste jag inte att bergbambu inte gillar blåst, så det var väl tur att jag tog in den då. Svårare blir det ju om man planterar bergbambu direkt i rabatten, så då får man väl tänka till lite exakt var man planterar den. Just den vi har heter bergbambu Rufa och kan bli upp till cirka 2,5  meter, men vår är planterad i en stor zinkkruka nu så vi får väl se hur hög den kan bli där och om den kommer att trivas. Den älskar vatten men ska inte stå för blött. Tål kyla upp till -15 tyckte jag att jag läste någonstans, och är vintergrön. Här finns det skötselråd på bergbambu om ni vill läsa mer om den. Jag skulle kunna tänka mig fler av samma sort.

Och nu till något helt annat för nu har jag bestämt mig. Har länge velat framkalla en canvastavla och jag kommer att prova framkalla ett av mina egna foton, för att få en mer personlig canvastavla. Det kommer dock ta tid för  mig att bestämma mig för vilket motiv det blir. Har ju en extern hårddisk på typ 1-2 terabyte full med foton! Kanske blir det en närbild på en blomma, höstvädd kanske, eller en svartvit bild på barnen. Gärna en där de båda är med på samma bild vilket är svårt att få till idag.

Dessutom är ju frågan om jag ska ha ett liggande eller stående motiv, och hur stor ska den vara!? Ja, det kan ju bero på motivet också. Åh, dessa val.

 

perenner

Höstvädd som snittblomma

perenner

Höstväddsknopp

perenner

Ikea-lykta

flowersnpillows-6

Bergbambu ogillar blåst

flowersnpillows-7

Bergbambu Rufa

hostvadd-1

Höstvädd