Fotografera efter regn – klematis jackmanii

Denna måndag gick ovanligt fort måste jag säga, jobb i vanlig ordning och sedan hem och fixa middag. Efteråt hoppade jag och mannen ner i spabadet och där satt vi länge. Så länge att det började regna, slutade regna och började regna igen. Varmt och gott i 37-gradigt vatten.

Efter en dusch gick jag ut och fotograferade efter regn, klematisen som var full med regndroppar är perfekt. Det är lätt att fastna när man vill fotografera efter regn, det blir väldigt effektfullt och det blir ett fint ljus i mulet väder.

Funderar fortfarande på att byta kamera dock, till en spegellös systemare som jag tidigare provat men ångrade. Det händer nämligen då och då att jag inte tar med mig min vanliga systemkamera ut, eller om vi ska iväg någonstans då jag tycker den är lite för tung och inte så smidig och tar stor plats i väskan. Ofta blir det istället mobilen som får fånga minnen. Jag ska nog ta och bege mig till en affär snart och kolla in några olika märken, känna och klämma lite.

Vad använder ni när ni fotograferar?

regndroppar

Regndroppar

fotografera efter regn

Lila

regndroppar

Fotografera efter regn

regndroppar

Klematis jackmanii

One thought on “Fotografera efter regn – klematis jackmanii

Comments are closed.