Semesterbudget och lycklig son

Yay! Storsonen klarade AM-körkortet i förrgår. Megastolta föräldrar må ni tro. Och vilken frihet för honom nu. Nu slipper han fråga efter skjuts när det inte går några bussar på helgerna i den här byhålan. Vi hade tur att hitta en EU-moppe snabbt också, en skoter Yamaha Aerox som han är jättenöjd med. Dock fick vi nalla lite av vår semesterbudget, men det är det värt! Att se honom så otroligt själaglad och lycklig nu är guld värt. Det var ingen enkel match för honom att få till teorin, så det är en oerhörd lättnad för honom nu.

semesterbudget

Yamaha Aerox

Vi har i och för sig inga stora planer för sommarsemestern och vår budget till den, mer än att vi kommer att bubbla igenom semestern, men mer om det i ett annat inlägg.

Det bästa rådet för att få pengar till semestern är ju som alla vet att spara, helst långt i förväg. Problemet är att livet sällan fungerar så för de flesta av oss, och plötsligt kommer en oväntad kostnad, såklart väldigt olägligt, och äter upp en del eller hela besparingen om man har otur.

Men det behöver inte vara kört! Dessutom kan man se ett räntefritt lån som ett sätt att spara. Det har hänt att vi har gjort så nämligen. Då är vi ju tvungna att ”lägga undan”/betala in varje månad i väntan på någon trevlig upplevelse i framtiden. Läs också Zmartas tips om hur du kan klara din semesterbudget!

Kolla även in denna barometer som visar var du får mest sol per krona i Sverige. Det vore ju toppen om man kunde pricka in det, en perfekt plats för en rimlig peng.

I samarbete med Zmarta