Naturligt ljus hos mig

Gokväll! Fredag it is, och hur härligt är inte det? Fredagens fotoutmaning hos Malin är denna gången ”ljus”. Ett naturligt ljus vill jag ha när jag fotograferar. Den blixt som finns på min Canon EOS 650d använder jag i stort sett nästan aldrig.

Nedan följer lite olika ställen i huset där jag fotograferat i naturligt ljus. Som här nedan där jag odlar både ruccola och zuccini i sovrumsfönstret. Små små ruccolablad kikar upp ur jorden allaredan, men det tar nog lite längre tid för zuccinin/squashen kan jag tro. De skall ut i större lådor utomhus sedan, kräver ju sitt space liksom.

naturligt ljus

Ruccola

ruccola

Det är ofta jag lägger det jag ska fotografera på en fönsterbräda. Som här i ena köksfönstret,…en kronärtskocka. Så vackra!

naturligt ljus

Kronärtskocka

kronärtskocka

På vår altan har vi riktigt stora skyltfönster som släpper in mycket ljus och där är jag ofta och fotograferar allt möjligt. Det gäller som sagt att hitta det rätta ljusinsläppet. Sotisen är modell denna gången och kikar ut över trädgården i hopp om att se några fåglar.

naturligt ljus

Orkidé

Orkidén gör sig bäst på foto även den i köksfönstret. Som sagt jag använder fönsterbrädor väldigt ofta har jag märkt. Har ni något favoritställe ni fotograferar på?

Annars så är det skönt att ljuset är på väg tillbaka, med våren,..och värmen. Jag längtar! I helgen ställer vi om klockan också!

12 thoughts on “Naturligt ljus hos mig

 1. Fint ljus! Naturligt ljus är verkligen det bästa. Jag använder sällan blixt jag heller. Till och med bättre med en för mörk och suddig bild!
  Vår hall hemma är en av de få platser som är rätt ljus, så där fotar jag en del. Annars är nog utomhus favoritplatsen =)

 2. Fönsterbrädor är bra :) Jag fotar ofta på mitt köksbord som blir en förlängning av brädan, men vi möblerade om igår, så nu blir det nog mer foto i vardagsrummet. Där har vi stora fönster. Att så roccula låter spännande. Våra skäggisar äter ju en del sånt ;) .
  Och du, jag längtar också efter våren :)

  Fin helg till dig.
  Kram kram Malin

 3. Vilka härliga bilder!! Verkligen en fin tolkning av ljus.
  Hoppas du har en fin helg!
  Kramen

 4. Så fina bilder. Jag gillar verkligen när man fokuserar objektet med att ha vitt bakom. Fast själv fotar jag aldrig så. Jag är en ”se och knäpp med mobilen fotograf”. Att beundra andra är liksom min grej.
  /P

Comments are closed.