Pärlband av regndroppar

Septemberregn! När det är så här mulet, och murrigt tråkväder så skulle det vara mysigt att gosa ner sig i soffan med en bok. Men måndag har det varit och då är det jobb som gäller. Men om det regnat i stort sett hela långa dagen så finns det gott om fina pärlband av regndroppar att fånga på bild när man kommer hem till trädgården.

Japanskt gräs med långa pärlband av regndroppar. Fick även syn på ett spindelnät och där i satt en yttepytteliten spindel. Jag är mycket nöjd med ljuset i första bilden med alla regndroppar! Då använde jag mitt EF85mm-objektiv och jag försökte samtidigt hålla i mitt paraply för det småregnade lite ute fortfarande. Den undre bilden på spindeln i sitt nät är taget med mitt andra objektiv 18-55mm.

Klicka gärna för större!

 

regndroppar

Regndroppar

Spindelnät

4 thoughts on “Pärlband av regndroppar

  1. Här var det fint väder större delen av gårdagen, men nu har regnet hittat hit också… Fy, så mörkt och trist det var att stiga upp i morse – kändes ju halvt om halvt som om det hux-flux hade blivit typ november!? 8-X

    Men jag håller med dej om att regndroppar är vackert – och gärna triggar igång fotolusten!! Iallafall om det är vackert ljus också! :-)

    Funderar du nåt på att skaffa dej ett macroobjektiv också nångång framöver? Så du kan komma ännu närmare både droppar och spindlar och annat smått!? :-)

Comments are closed.