Tulpaner och igenväxt odling

Nu efter allt regn så händer det grejer i trädgården. Mina tulpaner ”black parrot” är snart på väg att slå ut, och jag tycker just dessa alltid ser så spännande ut så här i tidigt stadium. Som en dinosauriekäft eller nåt. Just där dessa tulpaner växer har jag en massa andra växter som är rätt små än, de kommer igång senare. Det är något att tänka på om man vill ha något fint att titta på hela vår och sommaren, att plantera växter/perenner och lökar som blommar olika länge och byts ut av varandra. Vill ni se hur dessa tulpaner ser ut i full blom, kolla in black parrot tulips. Eller sök på min sida efter tulpaner, då finner ni ännu fler sköningar.

Något som inte är så jättefint att titta på i vår trädgård just nu, det är ju odlingshörnan. My god, vad den har växt igen. Varje gång jag tittar ditåt så tänker jag på vad som behöver göras. Jag visar en bild så får ni se. Där har ni en yvig hallonbuske, två pallkragar med typ ogräs i och lite gräslök samt en stackars ”månadssmultron” som jag kanske räddat om jag har tur. Pallkragarna behöver målas om, fyllas på med lite ny jord, en rejäl rensning innan först förstås. Jag tänkte vara lite bättre på att odla eget i år, så dags att sätta igång då antar jag. Jag har i alla fall lyckats köpa hem en påse squash. Men det ska bli mer, rädisor är ju lättodlade. Spenat kanske.

Nu känner jag lite gröna ådror i fingrarna komma fram, lika bra att jag skriver om vad som behöver göras i ett inlägg till er,..i hopp om att få igång mig själv och visa er sedan när jag lyckats, eller inte.

Lyssnar på The Common Linnets album just nu. Fiiin! Gillas mycket, precis som själva albumsdesignen som ni säkert förstod i tidigare inlägg.


Black parrot tulip


Early stage


Här ska det snart gro!

One thought on “Tulpaner och igenväxt odling

Comments are closed.