Blött och äckligt

Igår kväll kom en blöt Tusse in från hällregnet. Efter det skulle det slickas i all oändlighet så jag grabbade tag i kameran naturligtvis. Fick använda rörelseinställningen eftersom det var så mörkt och dunkelt inomhus. Vilket gav rätt så gryniga foton.

Ännu lite senare innan jag skulle gå och lägga mig. Tänkte jag att kanske Sotis även ville komma in från regnandet. Så jag öppnar ytterdörren och lockar lite på honom. Ganska så snabbt hör jag tunga steg,..ja man nämligen höra de fyra tassarna lunka fram från den där katten. In far en ännu blötare katt. I det dåliga ljuset så ser jag något mörkt i hans mun.

När jag tänder lampan i hallen så ser jag att han släppt en stor råtta på mattan! En råtta! En stor råtta! Jag blir helt stel och mumlar med sammanbiten min -men ååå vad du har varit duktig dååå,…men ååå neeeej vad ska vi göra”!! Råttan rör sig inte, inte heller Sotis, ej heller Tusse som stirrar förvånat. Sotis jamar och jag rotar fram mobilen men det blir bara svart på bilden för det är så mörkt.

Mitt i allt undrar jag om den spelar död, för den ser inte skadad ut. Bara helt stel och äcklig! Fram med påse och puttar i den, och får samtidigt mota bort Tusse som vaknat till och satt sina tänder i den äckliga råttan. Sotis jamar och går sedan ut igen och undrar nog vad jag gjort av den.

Inga foton på råttan men däremot en halvblöt Tusse på torkning. Och en väldigt hängig hortensia. Ni som följer mig på Instagram har också fått sett andra foton på blöta Tusse, bland annat en som blev lite läskig. Någon mer än jag som såg en hemsk best på en av dessa?

2 thoughts on “Blött och äckligt

  1. Ja jösses vilka jägare dom är katter. och så stolta när dom fångat ett byte. Dom kommer och släpper en slemmig råtta framför fötterna på matte och tänker -”Titta matte vad duktig jag varit” :D

Comments are closed.