Olycksfågeln

Jag punktar…

  • Kaffemaskin producerar ej längre kaffe, bara thévatten.
  • Plastaskit (eller med andra ord ett plasthölje på kylskåpsdörren) är trasigt.
  • Sjöblött golv i lunchrummet, vattenläcka okänd.

Se nedan…

Behöver jag påminna er om att det brukar komma i tre, när det händer något..? Låt mig berätta om en olycksfågel, en olycksfågel vid namn Lisa aka majamyra. Åker till jobbet och kastar mig på diktaten en liten stund för att sedan hämta en kopp thé ur kaffeapparaten vi har i lunchrummet. När jag lämnar lunchrummet tycker jag att det gnisslar under skorna mot golvet, så där som när man gått i något blött. Tänker inte mer än någon har väl spillt något som just jag trampade i.

En stund senare, går tillbaka till lunchrummet för att ställa in min Risifrutti i kylskåpet. Plaskvått! Över golvet ligger pölar med vatten. VAR?! ifrån kommer det?…Ringer maskinjouren som de kallas tydligen som kommer dit och hjälper mig torka upp och försöka hitta felet. Maskinjouren hittar inget läckage och hälsar att han kommer över lite senare för säkerhets skull.

Ännu lite senare blir jag kaffesugen. Trycker på knappen till kaffemaskinen, men inget kaffe får jag. Antal koppar visar 245..typ…så jag tar ur den tomma kaffekartongen och ska hämta en ny i kylen. Tar tag i det säkert 20 kg tunga, eller jag menar 2 kg tunga, paketet som sedan slinter ur mina händer och bokstavligen BRAKAR ner i kyldörren så plastaskit flyger bort och går sönder!

Alltså, jag har INTE tid med det här tänker jag, jag ska ju för f-n skriva journaler! Så jag lägger lite spontant in plastaskiten i kylen och lägger i det nya paketet i maskinen, trycker på knappen,…inget kaffe! Så jag går därifrån, hämtar finkaffe på dialysen och skriver lite journaler istället. Lite senare provar jag hämta kaffe igen…hopplöst. Plastaskiten är fortfarande trasig och ligger fint på kylning. Glömde skriva en lapp att jag är den skyldige också…Jag är nog sjuk på måndag.

Jo, var det inte så att händer det något så kommer det i TRE?…eller hur…ikväll gick säkringen i huset och plasma-TV:n DOG!!