Vitamin D, vit sand och 1TB

Här om dagen blev jag rädd att en dator som jag har typ två års foton i hade kraschat. Den startade inte, stod bara och surra. Som tur var fick vi faktiskt igång den. Vi kom på att vi inte har något virusprogram i den också, himla osmart. Så idag köpte vi en extern hårddisk. Vi har redan en men den är nästan full, så nu slog vi på stort och köpte en portabel USB-variant med 1 TB utrymme! Så ikväll har jag flyttat över foton och är inte klar än. Det är inte klokt vad foton, för att inte tala om året vi åkte till Thailand,..ojoj fotonörd. Men det får räcka för ikväll. Var uppe alldeles för länge igår och är grymt trött nu.

Avslutar med en härligt skön bild från Thailand 2008. Min fot i den vita sanden…my god vad jag vill åka utomlands. Såg ni inte på nyheterna…mer D-vitamin åt folket! Ja vi käkar tabletter hela familjen,..hm nåja barnen vägrar ibland och det ska trilskas även fast de har tre val. Svälj, tugga eller smälta. Men lite sol vintertid skulle inte vara så dumt istället för tabletter. Eller vad säger ni?

 

 

8 thoughts on “Vitamin D, vit sand och 1TB

 1. Bra med en extern hårddisk, dock kan det vara bra att ha en annan lösning om det börjar brinna eller om blixten slår ner och förstör alla IT-relaterade prylar.
  Tex finns något som heter Evernote, (Detta är ingen reklam utan bara ett sätt att tips om ni har liknande tankar om era foton)
  För 40 euro per år får man 1GB uppladdning av filer per månad (sammanlagd lagringsyta räknas inte). Ett bra sätt att säkert lagra filer.
  http://evernote.com/premium/

 2. oj vad galet det blev i texten. Menade att det är ett tips för ett sätt att lösa det om ni har liknande tankar.. :)

 3. Hear hear! Maken satte oss på D-vitaminkur förra vintern och visst gör det skillnad. Vi nordbor får ju alldeles för lite av den varan! Vi börjar direkt när höstmörkret kryper närmare – och starka grejer ska det vara. Behövs dagar som idag när det liksom aldrig blir något riktigt dagsljus..

 4. Bra att du tog tag i det där med att föra över fotona till en – förhoppningsvis! – säkrare plats! :-) Man skulle ju inte förlåta sej själv om man blev av men massor av foton i en datorkrasch, speciellt inte när man (läs jag…) har en extern hårddisk men inte blir färdig till att kopiera över till den speciellt ofta… <:-) Sen bör man väl ta en kopia på innehållet på den externa hårddisken och spara den på typ en annan extern hårddisk!? ;-)

  Man får tänka lite på hudcancer, så går reslusten till soliga länder över… Funkar iallafall för mej! :-D Men det är möjligt att jag har D-vitaminbrist… :-X

  Mysigt fot-o! :-)

  1. Jomenvisst, huden får ju i.a.f vila på vinterhalvåret.
   Angående extern hårddiskskopia kanske man kan göra som en annan läsare nämnde nedan.

 5. Jag har en extern hårddisk och när datorn börjar trilska skyndar jag mig att föra över alla bilder. Vore katastrof om dom försvinner.
  Hmm, D-vitamin – det ska jag nog köpa. Jag lider under den här mörka, trista tiden. Saknaden efter sol är enorm.

 6. Vilken underbar bild!!!
  Vem vill inte resa bort dessa mörka dagar!

  Och nu skäms jag lite för att jag inte tackat för den fina utmärkelsen! Tack, tack:-)) Har faktiskt fått en till som jag svarade på för någon dag sedan. Tar denna med mig in i nästa vecka:-))

  Hoppas och önskar att du har det bra!!

  Kram Cecce

Comments are closed.