När mitt hjärta stanna

Ja ni får ursäkta mig för denna rubrik men det som hände var verkligen läskigt. Låt mig berätta hur en katt får mitt hjärta att stanna.

Jag sitter i soffan och softar med en liten Tusse som springer omkring i vanlig ordning. Vi eldar i kamin och framför brasan ser jag plötsligt hur Tusse liksom ligger på rygg, med alla fyra tassar i vädret. Ja, inte rakt ut…men böjda då. Han ligger otroligt stilla! Nästan för stilla…så jag blir lite rädd och tänker vad gör han?…Jag ropar…
-Tusse…
Inget svar, inte en millimeter rör han sig. Jag ropar…
-Tusse!?!
Inget svar…och jag går som i slowmotion mot honom och tar han rätt på magen och …TUSSE!
Ja och så vaknar han…tröttmössan. Ser på mig som:
-Va f-n här ligger jag och sover och värmer mig framför brasan och får en stor labb rätt i magen.

Sen att han sover väldigt hårt och blir alldeles lealös var inget jag tänkte på över huvud taget just då.

 

6 thoughts on “När mitt hjärta stanna

  1. haha men guu,, va du skräms när man läser trodde jag att han fått nåt eldspån som flög ut på hans päls så han började brinna eller fick en schock.. hahah varmt är det ju nära men inte öppet så tur var väl det att han bara sov då :)

  2. Åh sicken going! Katter är bara för sköna. Men vet precis hur det känns när de blir sådär lealösa och skräms. Som katten vi hade när jag var liten; vi gosade och han spann för fullt. Så plötsligt blev han tyst och jag trodde han dog! Petade till lite ordentligt på’na och han ryckte till – han hade ju bara somnat! haha! Kul att du hittade till mig. Har läst runt lite på din blogg. Härlig familj – vilken kämpe din dotter – och go kisse!

  3. Jamen, visst!!! Det där har hänt mej också en och annan gång ang djur som sover – att jag har trott att de varit döda! Minns speciellt en ponny vi hade för många år sen. Hon låg helt på sidan i hagen en sommardag, och reagerade inte på mina lockrop. Till sist fick jag ju gå in i hagen och ju närmare jag kom henne desto säkrare var jag på att hon var död, för hon rörde sej absolut inte. Och jag tittade verkligen jättenoga på bröstkorgen, men tyckte den var helt stilla… Men när jag var nästan ända framme så hörde jag hur hon SNARKADE! Och såg hur överläppen fladdrade lite när hon andades. Phu!!! :-D

Comments are closed.