I trädgårdens hörna

I vår trädgårds hörna ligger rabatten som vi har utökat, men exakt det vi grävt upp syns ej på bild nu. Där är det japanska gräset som jag nu har två av, förhoppningsvis exakt samma sort, och just nu blommar även klematis jackmanii, vit höstflox, rudbeckia, dvärgsyrénträd, ormbunke och många andra olika perenner. Det känns som att det är för mycket olika sorter,..men det fungerar om de går hand i hand i färgerna. Så därför får jag nog flytta ett par stycken i höst när de blommat ut, och planera för ett par nya som går i de färger jag vill ha där. Då får det bli lila, vit, rosa och inget annat. Vissa av perennerna blommar ju inte samtidigt heller i och för sig. Man får prova sig fram och det är ju därför det är så bra med perenner som går att dela eller flytta.

Någon som har några fina perenner att tipsa om?


...

One thought on “I trädgårdens hörna

Comments are closed.