Nu är det värsta över

Nu är det äntligen över med tandutdragningar för Emma. Den här resan hon gör, då hon föddes med LKG-spalt, är något hon måste ta sig igenom och nu är det värsta över. Vi är tacksamma att allt har gått så bra som det har gjort, ända sedan hon var nyfödd och allt började.

Inför tandställningen var det nödvändigt att dra ut fyra tänder, varav sista tanden var hennes framtand. Ett udda val kanske, men det var lika bra eftersom det fanns en fraktur i den tanden enligt tandläkaren. Proceduren tog lite längre tid den här gången eftersom framtanden var trasig och kom ut i två delar, så det blev lite extra bedövning mot slutet. Hon är en riktigt kämpe och allt gick jättebra! Hon blödde lite mer efteråt än när de andra tänderna drogs ut. Vi var hemma och tog det lugnt resten av dagen. Jag gjorde lite hemlagad svampsoppa åt henne, men hon ville hellre ha lussebulle,..hrmpf.

Väldigt känsligt nu med en framtand borta, och jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra i skolan/fritids efter julhelgen. Att hennes kompisar vet vad Emma går igenom, och förstår henne, det hoppas jag. Emma tar det hela bra än så länge, och hon är ju hur go som helst med den där gluggen. Samma kväll var det ju julavslutning i kyrkan. Hon följde med dit men satt bredvid oss och tittade på istället för att gå upp och sjunga. Det kan man ju förstå efter en omtumlande dag. Någon annan i klassen fick i uppgift att tända adventsljusen under sångstunden, det som var Emmas uppgift egentligen.

3 thoughts on “Nu är det värsta över

 1. LKG är inte alltid så kul tyvärr… Men hoppas att det går bra för henne med de där efter tandläkaren! :)

 2. Sv: JO, det är faktiskt fler som har kommit fram och frågat mig om LKG. Senaste frågan var i november nån gång. Jag tycker det är mycket bättre att folk frågar om de är något de undrar över, än att de ska stå och fundera och sen så blir det inget vettigt av det.

  Sen så har jag även märkt att jag vågar prata om min LKG mer till mina klasskamrater än vad jag gjorde förut.

  Går din dotter regelbundet till logoped? Om hon går till logoped, hur ofta går hon dit? :)

 3. Hej, och God fortsättning!
  Tapper tjej du har! Själv är jag fullständigt irrationell (=livrädd) när det gäller tandläkare, jag som ändå tänker att jag är både jordnära och rationell i vanliga fall.
  Men hur blir det nu för Emma, vad blir nästa steg? Och hur länge behöver hon ha gluggen?
  Oskar har just sproutat ett par nya mjölktänder lite sporadiskt runt käkspalten. För det mesta tänker jag inte på hans LKG, men nu när jag såg dem tycker jag att det är lite onödigt
  ändå. Tänk om han hade sluppit!
  Önskar er och Emma ett fantastiskt fint 2012!
  Kram,
  Ia

Comments are closed.