Julhälsningar från oss

En lugn och skön julafton har vi haft, både hemma och hos barnens morfar. Dagen innan slog vi in paket ändra fram till 2 på natten! Helt galet vad sent det blev och det är den där uppesittarkvällens fel,…och att man har stora barn som aldrig vill gå och lägga sig. Vi gjorde i alla fall som så att de fick en varsin stor julklapp direkt när de vaknade. Vi slog in Williams dator och Emmas datorskärm med Sims3-spel och ställde på deras golv. På morgon studsade William in som vaknat och fått syn på det stora paketet, sen studsade han tillbaka och öppnade,..och studsade tillbaka och var hur lycklig som helst.

Emma vaknade och klev ner från sängen, gick förbi paketet och in till oss och hade således missat det stora paketet. Sen bar dem in det till oss och hon förstod knappt vad det var först men blev sedan jätteglad när hon förstod att med den nya datorskärmen skulle hon sedan få ta över storebrors dator. Efteråt blev det mycket koppla och ordna för mannen med barnens datorer. Efter en stund tog vi en fika och julklappsöppning vid granen. Barnen hade köpt egna julklappar till oss och slagit in egenhändigt gjorda klappar, samt att mormor och farmor & farfar skickat klappar med posten. Sotis sov under julgranen hela tiden och Emma blev plötsligt en tomte.

Lite senare åkte vi till morfar som julpyntat så fint, första julen i morfars nya hus. Där åt vi julmat (prinskorvarna glömde vi) och såg Kalle Anka på tv:n. Morfar fick på sig en tomtemask och delade ut julklappar på kvällskvisten. Vi hade med lite fler klappar dit till barnen som bland annat var en varsin radiostyrd helikopter…den ena snurrade in sig i julgransglittret efter en stund. Vi åt lite till (utan prinskorvar) och senare åkte vi hemåt igen.

 

 

Det har varit en lugn och skön julafton, fast lite stoj och stim får man räkna med, och barnen är nöjda. Sen kanske inte allt klaffar men det som är svårt är ju att köpa kläder till barnen. Jag hade inte lyckats den här gången med Emmas kläder, jo en tröja var okej med Justin Bieber på. William fick pengar till en onepiece eftersom de var slut, och ett par chinos som han önskat sig. Chinosen gillade han mycket så det var ju bra! Jag berättar nog mer om julklapparna en annan dag. Klicka för bildspel!

2 thoughts on “Julhälsningar från oss

  1. God fortsättning och hoppas den fina stämningen dröjer sig kvar…å´apropå kläder till barnen så är det mer en regel än ett undantag att dotterns kläder åker tillbaka till samma butik den kom ifrån….men, men, man gör så gott man kan =)

  2. God fortsättning! :-)

    Låter som om ni har haft en fin-fin jul, precis så där som jular ska vara med barn i den åldern. :-) Här bryr sej framför allt sonen NADA om jul, och jag är väl inte heller så jättebegeistrad men tycker ju ändå att det ska vara en trevlig och trivsam familjehögtid. Och det blev det, så jag är nöjd. Men det är skönt nu när det är vanlig vardag igen – inte minst eftersom jag är ledig. :-)

    Funderade lite på om jag skulle åka iväg nånstans idag och kolla på mellandagsreorna och så där. Men nä… Jag tyckte det verkade allra goast att bara vara hemma – och solen skiner, så nu närmast blir det nog en promenad.

    Hoppas att du också har en riktigt fin dag! :-)

Comments are closed.