I biosalongen

Bildkälla: Simon och Ekarna - DN.se

Gokväll alla raringar! Som ni vet har vi varit till Karlstad idag. Tanken var att kolla in köpcentrumet Duvan och Bergvik men vi ändrade oss hux flux och gick på bio istället. Vi var så trötta båda två och en biostol i två timmar kändes bra för att få tiden att gå. Vi tänkte först se Straw Dogs med Alexander Skarsgård men den visades senare på dan. Då bestämde vi oss för Sherlock Holmes men den var inställd för biografen glömde bort att det var bokat för konferens just då. Vår vanliga otur…så istället tog vi Simon och Ekarna.

En 2 timmar lång film, men inte jobbigt lång. Det var vi plus två andra par i biografen, bland annat ett sött par med två äldre damer som snörvlade i takt mot slutet av filmen. Med start 1939 är den en väldigt fin filmatisering på många sätt, och under 2:a världskriget får vi se synen på judar, klasskillnad och identitetssökande. Jag tycker också att den skildrar den traditionella barnuppfostran, som jag inte gillar, och pappan”såg” inte den unge Simon som verkligen ville bli sedd och förstådd. Jag blev illa till mods ibland under filmen. Modern är mer kärleksfull.

Det jag inte förstår är varför filmen heter ”Simon och Ekarna” istället för Eken, för jag såg bara en gigantisk ek som var den unge Simons egen frizon. Men det var bara en petitess.

Efter bion åkte vi tillbaka till Karlskoga och hämtade trötta grabbar från Boda Borg. Hemma åt vi pizza och nu kopplar vi bara av. Det här inlägget började jag med för en timme sedan typ…min bärbara dator har en förmåga att bara stänga ner sig själv titt som tätt. Hur trött blir man inte?…

Jag googlade lite och läste att det kan bero på damm i fläkten. Efter lite skruvande så hittade vi mycket riktigt ett lager damm på dryga 0,5 cm! Inte konstigt att datorn surrade så hemskt och var överhettad! Nu går den lugnt och fint och jag slipper bränna fingertopparna på tangentbordet.

2 thoughts on “I biosalongen

  1. Verkar vara en bra film!! Att gå på bio istället för köpcentrum var ett bra val!! Själv måste jag även idag ut och handla julklappar. Suck…hatar trängas bland alla dessa folk, men har inte så mycket val. Är man ute i sista stund så är man:-)
    Hoppas du får en fin söndag!

    Kramar

Comments are closed.