The Tree of Life

 

Äntligen såg jag filmen, filmen jag så länge velat se. The Tree of Life med Brad Pitt. En mycket vacker filmning men för mig lite obegriplig ibland men ändå inte. Jag blev lite besviken eftersom det var för mycket av naturfilmningen, hade velat se mer av det skådespeleri som ju var fantastiskt de gånger man fick njuta av det, och inte minst Hunter McCracken som spelar den äldste sonen Jack. Längre stunder i filmen kunde lika gärna ha varit ett vetenskapligt program om hur själva jorden och dess liv blev till med dinosar och petternicklas-liknande vattendjur. Man blir lite lurad av trailern som fick mig att vilja se filmen så febrilt, även om jag inte ångrar att jag såg den. Recensionen ur DN är bra att läsa om man vill förstå lite mer av handlingen.

Filmen lämnar mig absolut inte oberörd, och det är säkerligen det filmskaparen är ute efter. Men varför så lång? Och varför den utdragna religösa tonen. Mycket enerverande.

Jag vet inte varför jag tipsar om den men om man inte har annat för sig i 2.18 timmar och vädret är uselt så varför inte njuta av alla sköna filmsekvenser och få sig en och annan tankeställare om just …livet och hur vi lever det.

One thought on “The Tree of Life

Comments are closed.