Rhododendron yakushimanum

Jag har googlat lite om senaste växtfyndet. En rhododendron yakushimanum – japansk praktrododendron. Färgen på blommorna går från rosa till vit och blommar maj – juni. Trivs i sol/halvskugga och är köldtålig. Höjden är 1 – 1,2 meter och långsamväxande.

Det ska bli kul att se om jag får den att överleva för tyvärr så har jag inte planterat den i rhododendronjord…oups. Jag tog det jag hade hemma, för sommarblommor i kruka…he
Det kanske var dumt men jag får väl köpa den där jorden i helgen och göra om det.

 

3 thoughts on “Rhododendron yakushimanum

  1. Vilken skönhet! :-)

    Vi har en vanlig lila, och den trivs inget vidare där den står… :-/ Vet inte om det är platsen eller jorden som är största problemet, men om det dyker upp ett lämpligt tillfälle så ska vi nog försöka att flytta på den. (Nån gång när svärfars lilla grävmaskin är på besök…).

Comments are closed.