I svampskogen

Gokväll! Vad har ni haft för er idag? Gick dagen lika fort som för oss?…Med risk för att bli tjatig så har vi plockat svamp. Det blir många svampinlägg i september månad.

I finvädret åkte jag och barnen till svampskogen på jakt efter trattkantareller. Vi hoppades på att de skulle ha växt ordentligt, och en del hade det men de flesta var fortfarande väldigt små. Men när jag var nära att ge upp knatade barnen på glada i hågen och fann massor av stora trattisar till slut. Vi fyllde hela korgen.

Det trista är ju rensningen och hela eftermiddagen gick åt till att rensa och steka. Men gott är det ju och vi gjorde iordning svampomelett och smörgås med trattisar på. Hälften ligger på tork över hela matbordet nu, andra hälften frös jag in. Det var skönt med en sväng ut i skogen ändå.

Under tiden vi var i skogen så druttade Emma omkull säkert ett tiotal gånger på grenar, stenar och diken. Ett tag blev vi lite fulla i skratt. Vi hade en jättetrevlig dag!

One thought on “I svampskogen

  1. Att plocka svamp kan jag tro är rogivande. Jag är för okunnig vad avser svampar varför jag låter bli. Jag går således mista om naturens skatter.

    Ha en fin söndag

Comments are closed.