Snacka ikapp

Vi fick besök av min vän Annika med familj i söndags. Det var riktigt trevligt och kul att ses igen. De har två barn på 2½ och 3 månader, så himla goa! Vi bjöd på mat och fika. Det blev fisklåda gjord i foliéform i ugn, eftersom det spöregnade och grilla var inte ens att tänka på. I fisklådan hade jag lax, hoki, räkor, potatis, morot, purjo, grädde samt salt och peppar. Lite buljong också. Kokade potatisen först och sedan blandade jag allt i en foliélåda och skjuts in i ugnen på dryga 160 grader i ca 20 min. Det blev riktigt gott faktiskt och nyttigt.

Till efterrätt blev det enkelt men också mycket gott, glass, bär, melon och maränger. Marängerna tog Annika med sig som han bakat. Hon hade ett tips, tyvärr har jag glömt bort halva tipset men när ugnen var klar ställde hon in marängerna. Stängde direkt av ugnen och sedan stod marängerna hela natten, och var klara på morgonen. Jag har glömt hur många grader.

Nog om maten. Vi försökte snacka ikapp lite, men det är inte alltid så lätt med två små barn i närheten som vill ha uppmärksamhet såklart. Full förståelse för det, jag minns nog… ;) Tack förresten Annika för sakerna jag fick!

2 thoughts on “Snacka ikapp

  1. Tack själv, vännen! Det var jättetrevligt att träffas igen! Synd att det går så lång tid mellan träffarna.

    Angående marängerna: Vispa 3 äggvitor och 1 dl socker och några droppar ättiksprit hårt (så att man kan vända upp och ned på skålen utan att det rinner ut). Rör försiktigt ned ytterligare 1 dl socker. Klicka ut smeten på en plåt med bakpapper på (eller gör en stor rund tårta som man kan ha grädde och frukt på). Sätt på ugnen på 250 grader. När ugnen är varm, sätt in plåten, stäng av ugnen, låt marängerna (eller tårtan) vara i ugnen tills den är kall (gärna hela natten). Sedan är marängerna klara!

    Tack för den goda lunchen som verkligen smakade gott och kändes nyttig!

    Roligt att sakerna kommer till användning! :o)

    KRAM

Comments are closed.