Vadå för tårta?…

En läkare hos oss sa i fredags att han skulle minsann bjuda oss sekreterare på tårta för vi är så snälla och hjälper honom med allt möjligt som datorkrångel med mera. Först trodde jag det var ett aprilskämt, men han var mycket bestämd. Så igår kom han förbi, även fast han var ledig, med en tårta. Han förklarade med Ica-påsen dinglandes och tårtkartongen på högkant att här är tårtan och vi skulle lämna lite till sjuksköterskorna också.

-ja absolut, såklart vi gör..sa jag samtidigt som jag tänkte ”sluta ruska på påsen! tårtan går ju sönder, vad ska vi då äta!”..

Han sa mycket mera men jag hörde bara det sista för han pratar så fort. Innan jag ska åka hem för dagen var jag ju tvungen att kolla in tårtan. Var är tårtan? Inte i kylskåpet, inte på bänken, inte under bordet…Till slut öppnar jag frysen.

Men duh! ! han kan ju inte lägga den i frysen tänkte jag, vi ska ju äta den imorgon. Vad är det för tårta egentligen och scannar snabbt av den. Stor, röd, kartong, okänd logga, text, utländsk…ställer den fint i kylskåpet med en tydlig lapp på ”Till alla! Från (läkarens namn) Hälsn Lisa, sekr”. Jag tänkte att det kan vara bra för alla att veta det, för det händer att kakor och annat bara plötsligt står på bordet och man vet ingenting om någonting.

Idag glad i hågen säger jag till en kollega som inte visste om detta.
– (Doktorns namn) kom med tårta igår! Snällt va?
– mmmmm, du såg inte att det var en glasstårta eller så?..
piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip
-VA!? nä? Var det?….känner hur hela min värld rasar, så pinsamt!!

Jo, mycket riktigt. Där i kylskåpet står den fina GLASS-tårtan från Kling i Mariestad och ser alldeles ihopsjunken och tillplattad ut. Plasten runt gör ett tappert försök att hålla den uppe. Men så fort vi öppnar plasten så börjar det rinna lite här och där, ..jag smakar lite på vaniljen och en chokladbit. Gott…men vi konstaterar att det nog bara är att kasta.

Jag har sopat igen alla spår efter den mystiska tårtan…men vad ska läkaren säga, och vad ska jag säga när han frågar?

3 thoughts on “Vadå för tårta?…

  1. Jag vet inte vad jag ska säga….det var länge sedan jag skrattade så här mycket under en och samma dag. Vi ses i morrn!
    KRAM!

Comments are closed.