Lite nya mål…

Idag var vi på sonens utvecklingssamtal, vår 5:e-klassare. I det stora hela går det riktigt bra för honom och det känns jätteskönt. Det är lite som förut att han lätt blir distraherad av andra i klassen och hakar på hyssen istället för att tänka på det han ska och inte låta sig dras med. Inga allvarliga saker i och för sig, men bäst för han själv att låta bli så han hänger med bättre på lektionerna, och inte ge uppmärksamhet till de andra barnen om de vill störa/busa.

Nya mål blev det ju och det är framförallt engelskan och lite annat. Sen visade det sig att han inte berättat att han haft ett prov om Norden som inte gick så bra. Det var ju inte så konstigt heller, eftersom vi inte visste någonting om det provet och att han behövde öva hemma. Det gäller att han lär sig att ta lite ansvar själv nu och informera oss när det är något viktigt på gång. Det var dock kul att få höra att han verkligen går in för varje uppgift och har viljan att lära sig, särskilt när det gäller bild och hemkunskap.

Men nu ska jag inte lägga ut precis allting om honom här, inte för att jag tror att jag skrivit något tokigt, men det tar väl inte så lång tid innan han en dag kommer att läsa min blogg och hålla lite koll på vad jag skriver om honom. Kan ju bli känsligt sånt där. Jag vet att han själv är intresserad av att börja blogga men då får han nog ta och lära sig hantera sin e-mail först som han glömmer bort,…nu är det ju dataspel som gäller.

2 thoughts on “Lite nya mål…

  1. Mål är bra och nödvändiga. Känner igen mig. Ju äldre det blir desto viktigare blir det att jobba undan i skolan. Och att hålla sig till dem som är bra för en.

    Ha det gott

  2. å duktiga stora killen som snart fyller år,, ja bus dras väl barn till mer eller mindre. men va kul att han är intresserad av bild..

Comments are closed.