Vantar och mössor fram

Nu fylls hallen med lite varmare kläder. Vantar och mössor är ju ett måste för barnen på mornarna nu när det blivit kallare. De cyklar nämligen ner till skolan och då ligger isen i vinden. Själv åker jag ju bil men när det börjar bli riktigt kallt så behöver även jag vantar och mössa innan bilen blivit varm och alla rutor är skrapade. Det blir till att rota fram allt i skåpet och något säger mig att det behövs lite nytt. Oftast finns det ju bara en vanta kvar av ett par eller så ser de bara för gräsliga ut.

Vi har börjat elda inne nu så det är riktigt varmt och gött här. Sotisen ligger på rygg i soffan med alla extremiteter upp i luften och myser. Jag känner lugnet för barnen är på innebandy. Det jag hör är spraket från brasan,.. och tvättmaskinen som centrifugerar.

Snart kommer de hem och det blir full action igen, det ska duschas och förberedas inför Idol. Det är antagligen då Sotisen smiter ut för natten. Nu ska jag googla på lite loppisar och auktioner, vore kul att fynda något.

2 thoughts on “Vantar och mössor fram

  1. vad härligt att kunna elda! hemma hos familjen har vi en drös kakelugnar, men här i lägenheten är det desto mindre av den varan. tyvärr! får bli när jag flyttar till hus sen, då ska jag ha kakelugnar igen! älskar värmen och spraket!

    sv: tack så mycket, vad kul att du gillar illustrationerna! och som svar på din fråga: man kan alltid utvecklas! :-)

  2. Här sprakar det också i kaminen denna kylslagna oktoberkväll. Mysigt! Riktigt ännu har inte vantarna och mössorna kommit fram, men visst närmar det sej. Hoppas dock på att det kommer att vara en och annan åtminstone halvsomrig dag fortfarande! :-)

Comments are closed.