Ujuj vilken tid det tar…

Jag redigerar fortfarande foton från resan…

Jag tänkte faktiskt blogga en gång till när vi var i Egypten, men det sket sig. Jag hade datorn med dit och gjort klart några bilder till ett till inlägg som jag sparade på ett minne. När jag kom till internetcafét så hade jag inte så mycket växel. Att surfa kostade 8 egyptiska pund (cirka 10 kr) för en halvtimme. Jag hade en sedel på 50 pund.

Mannen bakom disken kollade konstigt på mig och frågade om jag inte hade mindre. När jag sa att jag inte hade det gjorde han en ogillande min och började rota i sin skrivbordslåda. Sen sa han att han inte hade någon växel och ryckte på axlarna och tittade ganska så nedvärderande på mig. Usch, vilken typ. Tack och hej tyckte jag och gick.

Det var flera gånger under den här veckan som man inte kände sig speciellt välkommen, en del visar det ganska så öppet. Jag vet att man inte bör gå för utmanande klädd och jag respekterar deras synsätt, men inom hotellkarusellen liksom?…inte ens korta shorts kan de respektera..? Men inte blev jag skrämd för det. Inte för att jag solade topless för då hade jag väl blivit utkastad ur landet.

Jag tycker att de lika gärna kan respektera oss även fast vi går runt i bikini, har korta shorts, eller vad det nu kan vara de stör sig på. Inte står jag och suckar och totalt nonchalerar dem…så som jag blev ett par gånger. Till och med när min dotter var med blev vi nonchalerade, de ska ju gilla barn så mycket sägs det.

2 thoughts on “Ujuj vilken tid det tar…

  1. Jag har hört flera (och särskilt kvinnliga) egyptenresenärer säga det samma om egyptierna (och särskilt männen)… :-/ SUCK!!!

    Men om man bortser från dem och deras negativa attityder, så är det säkert ett fantasitiskt resmål! :-) Ser fram emot att du ska bli färdig med bildredigeringen! ;-)

  2. Nä fy inte okey inne på hotellområdet. Det tycker jag faktiskt att du ska rapportera till flygbolaget. Sen är det ju en annan sak när man går runt i Kario eller som vi som va ute i öknen på konstiga fik då fick man verkligen ta seden dit man kommit om man överhuvudtaget ville bli bemött eller accepterad.

    Tog du mycket undervattensbilder? Ser fram emot att se mycket mycket mera bilder!!!

Comments are closed.