Svampkorg och svampbok

Idag har vi röstat, har ni? Tänker inte orda någonting om det utan går direkt vidare…

Efter röstningen gick vi ut i skogen med svampkorgen. Jag har lånat en svampbok från biblioteket som vi tog med oss, tänkte att det kan ju vara kul att hitta en Karl Johanssvamp men vi såg bara trattkantareller, EN gul kantarell, och en massa andra konstiga svampar, troligen giftiga. Hur svårt som helst att hitta andra ätbara svampar, det finns ju massor. Men jag har stor respekt för svampriket, synar varenda en noga även fast det i stort sett lyser trattkantarell om dem så kan jag ändå få en sån där olustig känsla ibland och då kastar jag bort den.

Men nu ligger det fyra tidningsuppslag på tork. Den enda gula kantarell vi hittade, som var rätt så stor ändå, stekte vi upp direkt med lite kryddor och creme fraiche. Mannen råkade dock salta för mycket, men lite fick vi i oss. Förresten, någon som vet hur man torkar svamp i ugn. Säkert inte alls svårt och jag skulle kunna googla men jag är fast i valvakan just nu. Trevlig söndag!