Rutinmässigt och tryggt

Ringen

Idag har vi träffat röntgen, specialisttandvården och plastikkirurgen för rutinmässig kontroll efter operationen i Uppsala. Sammanfattningsvis ser allt bra ut, dessvärre sätter det lilla traumat med fall från kickbike käppar i planeringen tydligen. Så vi får invänta läkning av fraktur i Emmas framtand innan de fortsätter med förberedelser inför tandställning. Det blir mycket tandläkarkontroller framöver och efter nyår får vi veta lite mer vad som händer och sker med tänderna. Nästa gomkonferens blir när Emma är 10 år.

Innan vi träffade Emmas kirurg Malin Hakelius, som kommit hit från Uppsala, hade vi tre timmar att göra vad vi ville på. Så det blev lunch ute, mjukglass och lite shopping under tiden. Och för att gå in närmare på det så blev det en ny innebandyklubba och lite pyssel från Panduro.

Åter på sjukhuset blev det inte som förut, men bara till det bättre. De har slutat med att sitta hela gänget inne i rummet på gomkonferensen. De tycker att det måste ju vara bättre för patienten framförallt att istället sitta öga mot öga med kirurgen och det måste jag säga kändes riktigt bra. För det blev lite spänt när de var så många förut som satt och lyssnade och tittade. Jag kände mig själv nervös inför mötet och förberedde Emma på att nu kommer det sitta flera personer där inne…men så blev det alltså inte. Skönt. Emma brukar inte säga så mycket på dessa möten men idag tyckte jag nog att hon blev mer lugn och pratglad. Tryggt, tack Malin! …och tack LKG-ssk för den söta ringen Emma fick.

I väntrummet

One thought on “Rutinmässigt och tryggt

Comments are closed.