Fetaost och grekisk pytt i panna

grekisk pytt i panna

Det här har jag gjort förut men det var ett tag sedan. Hade fläskfilé hemma så det passade bra. Minns inte var receptet kommer ifrån.

1 kg fläskfilé eller kycklingfilé
ca 20-25 potatisar eller köpt klyftpotatis
2 vitlöksklyftor
salt och vitpeppar
1 röd och 1 gul paprika
5 tomater
färska champinjoner
1½ touch of taste kalvfond/köttbuljong
olja till formarna
1-2 påsar gratängost
1-2 burkar tärnad fetaost i en skål bredvid

Gör så här: SKala potatisen och dela den i klyftor. Smörj en plåt eller formar med olja och lägg i potatisen. Pressa vitlöken och blanda med olja, pensla potatisen med detta. Sätt in i ugnen ca 25 min, 225 grader. Lägg i de skurna paprikorna. In i ugnen igen 5-10 min.

Under tiden bryner du champinjonerna i bitar. Bryn köttet med salt o peppar någon minut. Innan köttet är klart häller du i fonden och låt koka en stund. Lägg sedan i tomatklyftorna, köttet och champinjonerna i formen. Strö över osten och i i ugnen tills osten smält.

Sås: 10 port.
5 dl creme fraiche
3-4 dl majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk socker
italiensk salladskrydda
citronsaft

3 thoughts on “Fetaost och grekisk pytt i panna

  1. Hej!

    Det låter gott – och är typisk sådan mat som jag aldrig blir färdig till att laga, fast att jag egentligen skulle vilja testa det. Finns knappt nåt mer spännande än att vara bortbjuden och upptäcka att det är något sådant (eller annat för mej ”konstigt”) som vi ska få att äta, och jag brukar tycka att det är jättegott detssutom. :-)~

Comments are closed.