Men hur var det nu…

Besök hos specialisttandläkaren idag med Emma resulterade i att hon inte alls behöver någon bettskena..? Vilket naturligtvis är skönt att slippa för henne, det räcker ju med tandställningen som hon får i framtiden. Det är lustigt dock eftersom tandläkaren i Uppsala tyckte att hon borde få bettskena så fort som möjligt då ena framtanden skaver. Men tydligen inte då…hmm

Sen så visade det sig även att under operationen i Uppsala borde de ha dragit ut ytterligare en tand! Det är nu den tanden som Emma kan känna av ibland, den trycker nämligen emot de andra tänderna nu när den ska fram. Men hallå! Hur dumt är inte det då. Det hade ju varit bättre att de drog ut den då när hon var nersövd ihop med de andra tre tänderna, istället för att hon nu måste göra åka till Folktandvården och dra ut den.

Efter det visade det sig att hon borde hålla sig ifrån innebandy ett tag till, för det vore ju olyckligt om hon får en innebandyklubba på munnen. I den här åldern viftas det ju hej vilt med klubborna som egentligen ska vara mot backen. Jaja, nu får vi vänta på kallelsen till Folktandvården alltså för att dra ut ytterligare en tand.

5 thoughts on “Men hur var det nu…

 1. Men pluttan då. Vilka otroliga klantskallar! Men går inte Emma hos specialtandvård bara? Sköter inte dom allt? När de höll på med mitt bett o inför operation osv så fick jag ju bara gå hos Eastmaninstitutet gick ju aldrig till vanliga då. Verkar ju dumt om det är flera som ska va inblandade o många plåtar som ska tas osv…

  1. ja du, jag vet inte varför specialisterna inte gör det, hon har fått tid hos Folktandvården nu. Jag minns att när jag hade tandställning drog de bort tänder på Folktandvården också.

 2. Hejsan!

  Tack så mycket för kommentaren du lämnade i min blogg igår – alltid så roligt när en besökare ”ger sej till känna”. :-)

  Kikade runt lite i din blogg nu, och läste bla lite om din dotter. Såna tuffa ingrepp hon måste gå igenom, och nog är det himla onödigt då att de inte tog den där tanden vid senaste op-en, utan att hon ska behöva dra ut den på Folktandvården nu. :-/

  Kan hon inte ha nåt slags tandskydd när hon spelar innebandy!? Synd om henne ju om hon inte ska kunna hålla på med det tillsammans med kompisarna!? :-)

  Ha en fin fredag och en underbar helg!!!

  1. Hm, det var ju en bra idé AnnaKK, undrar om man kan köpa tandskydd på Stadium eller så. Jag ska kolla upp det, sen kan man ju alltid undra om dottern vill ha de där i munnen. Det kanske hon vill förstås för hon får ju spela då kan man tycka.

 3. bilden kom jag på av att sett andra tatt sådan… tyckte det var jätte fint. åd et blev det ju.

  även fast jag inte läser böcker hahaha

Comments are closed.