Shabby chic tips hitåt

Oups, vad är det för värld jag försöker sätta mig in i? Ja det är i.a.f en vacker värld en shabby chic värld. Ni ska inte tro att jag väljer att göra nåt litet projekt i hemmet till så där shabby chic slitet..ååånej här ska börjas stort och jag ger mig på köksbordet!..ja fast iläggsskivan då mer exakt. Nu har jag gått och sneglat på den där skivan ett tag, jag har t.o.m satt den på sin plats i mitten av bordet för att försöka känna mig in i hur det kommer att se ut. Känns rätt bra, men känner mig även rätt så vilsen i denna patinavärld. Att nöta fram lite patina var inte det lättaste.

Till slut så hämtade mannen slipmaskinen och slipade ner resten av bordsskivan, benen får vi ta nån annan dag för det är sent nu, och det var ju bra så jag kom någon vart. Jag har nyss betsat in bordet med en trasa och det känns som att jag är på gång nu… med mannens hjälp.

Jag blir lite förvirrad av allt det här nöta, slipa, måla betsa och sånt. I vilken ordning liksom. Ska jag slipa betsen innan jag målar den vita lackfärgen?, nä…eller ska jag måla den vita lackfärgen och sen slipa ner och måla igen och sen sista nöta kanterna som jag vill ska se ”patina” ut? Och allra sist av allt vax? Det måste ju bli en blank yta menar jag, för om jag t.ex nöter med fint slippapper ovanpå själva bordsskivan så blir det ju slipdrag där och inte den blanka ytan. Alltså jag vill ju ha det patina men är det vaxen som är själva grejen på slutet? Äh, jag fattar ingenting, ja ni kan få kasta ett ägg i huvudet på mig, jag är lite trög ibland.

Men som sagt shabby chic tips hitåt, skriv hur mycket ni vill! Hur utförligt som helst, jag kommer insupa alltihopet!

En annan kul grej är att jag webloppat! Yepp, en tvättbräda, ett litet skåp med nätdörr samt en spegel. Såå fina. De fanns i Sthlm och tur är väl att pappsen kunde hämta allt åt mig, längtar tills han kan komma hit med allt som blir om 1½ vecka typ. Tvättbrädan ska jag ha i tvättstugan. Okej nu är varken golv, tak eller väggar klara än men vad gör det jag kan väl få planera diverse inredningsdetaljer redan nu så är det bara att sätta upp det sen.