Undrar lite om WordPress

Hm, det är inte helt lätt det här med min nya blogg jag knåpar på via WordPress. Får hjälp från alla möjliga håll men så fort jag lärt mig en viss grej så dyker en ny fråga upp…Jag listar några här:

 1. Etiketter?…funkar inte det som kategorier alltså? Vad har man etiketterna till.
 2. Varför laddas inte mina bilder upp i den mappen som wp säger att den laddar upp bilderna till (uploads)? Jag får liksom flytta bilderna själv via ftp-program in i den rätta mappen till slut för att de ska synas.
 3. Hur byter jag ut bakgrunden? Är det även möjligt att få mittenbakgrunden genomskinlig?
 4. Är det möjligt att flytta över alla inlägg jag gjort från Blogspot till nya bloggen via WordPress?Eller är det lättare att länka dit och börja på nytt via WordPress så att säga.

Det känns som jag glömt något, har säkert flera frågor men dessa kommer jag på nu. Det kanske finns någon vänlig wp-själ som kan ge mig några tips och lite vägledning!?

Edit: Amäh! Jag tror jag svimmar…jag har eventuellt lyckats lösa fråga nr 2 själv! Jag gick in i admin på wp och valde inställningar – övrigt. Där inne kunde man skriva in i vilken katalog uppladdade filer skulle sparas. Det stod wp-content och jag lade till wp-content/uploads. Då fungerade det när jag provade! Bilden syntes direkt! Tjohoooo :)

One thought on “Undrar lite om WordPress

 1. Nu ska vi se här….
  Etiketter och kategorier är inte samma sak. Etiketter separerar du med kommatecken och är som tagg-ord som talar om vad ditt inlägg handlar om. Jag vet inte exakt hur det funkar, men tillexempel till det här inlägget hade du kunnat skriva : wordpress, blogspot, flytta, ftp-program, etc…
  Sökmotorer ska hitta din blogg lättare då.

  Att flytta över gamla blogspotinlägg ska inte vara några problem. Du loggar in på blogspot och någonstans under inställningar ska du kunna ladda hem/exportera hela din blogg som en fil. Spara den i datorn, sen går du in på verktyg i wpadmin, väljer importera och bläddrar dig fram till din blogspotfil som du sparad i datorn. Ladd upp, klart :)

  Att få bakgrunden genomskinlig ska gå, jag ska bara googla rätt på hur mn gör så kan jag fixa det åt dig ;)

  Hoppas jag har förklarat tillräckligt förståligt nu, fråga annars!
  Kram

Comments are closed.