noll koll

okej solen skiner,…så varför kan jag inte känna mig glad. Jo, det ska jag berätta för morgonen starta med ett stort MINUS! Jag har NOLL tålamod. Ibland känns det så j*vla hopplöst…
Det går upp och ner, upp och ner, som en berg och dalbana.

Igår gick det mestadels bra, det kändes bra. Ordnat sig med FK. Stora barnet var på fotbollsskola. Jag och lilla barnet åkte för att handla och hon var jättesnäll och hjälpte till i affären utan gnäll. Lovade henne en liten leksak om allt gick bra, och allt gick bra så den fick hon behålla.

Läser en bok nu och försöker förstå vad de skriver. De delar upp kontinuerlig förstärkning (varje gång) och intermittent (då och då) förstärkning. Intermittent jämfört de med att t.ex få var 6:e kopp kaffe gratis om man samlar stämplar på ett kort.

Förstärkning är en konsekvens som får sannolikheten för ett beteende att öka. Det finns positiv förstärkning och negativ. Med positiv förstärkning menar de att någonting tillförs och med negativ förstärkning menar vi att någonting tas bort. Förstärkare kan vara materiella ting men lika gärna upplevelser, beröm, uppmärksamhet eller egna tillfredsställande känslor.

Men då får jag nog välja förstärkning då och då, jag kan ju inte köpa en leksak varje gång jag vill att de ska uppföra sig i affärer…så ska jag göra ett typ av stämpelkort då eller?…och var 5:e gång typ får de något?…

Men som sagt, idag är ingen rolig dag och jag vet inte ens hur jag ska bete mig. Vill bara gräva ner mig nånstans.

2 thoughts on “noll koll

  1. :-( okej tror jag förstår lite,, men det är bra att du läser böcker om just stress så du kan relatera till dina känslor och ditt humör just den dagen..

    kram krya på å snart ses vi

  2. Haha stämpelkort! Fast är det inte så de gör på typ nannyakuten o andra program man samlar ihop stjärnor o sen får man en belöning… kanske fungerar i verkliga livet min e för liten iaf :)
    Ta det lugnt upp o ner dagar ingår i livet oxå även om de är jobbiga!

Comments are closed.