Fotografera

 

Frys tiden och upplev ögonblicken om och om igen med en fin bild. Det är en fantastisk känsla att få till en bra bild (ja i mitt tycke då), en bild som jag känner mig nöjd med och vill dela med mig av.

Jag är en hobbyfotograf och min följeslagare är Canon EOS 650D + kitobjektiv 18-55 samt ett extra 85mm f/1.8 USM. När jag fotograferar blir det i JPG+RAW-format. RAW kan jag redigera enkelt i photoshop om jag till exempel fått bilder överexponerade, eller vad jag nu vill redigera. Sen blir det ibland lite lek i photoshop också för det är ju kul att skoja till det med penslar/brushes och annat. Särskilt när jag gör ny header till bloggen.

Min första analoga systemkamera var en Minolta Dynax 500 si med två st Sigmaobjektiv, macro 28-80 mm och 100-300.
Digitala systemkameror jag haft är
Sony Alpha 300 + allroundobjektiv Sigma 18-200 f/3,5-6,3 DC.
Canon EOS 1100D.

7 reaktion på “Fotografera

 1. Nilla

  Hur har du lärt dig Photoshop? Jag håller på att lära mig och vill lära mig mer. Jag har lärt mig själv och genom moderskeppet. kramkram

  Svara
  1. Lisa Inläggsförfattare

   För länge sedan fick jag med en cd-skiva i en fototidning där dem visade hur man redigerade raw-filer. Självlärd och moderskeppet har jag också kollat in några gånger.

   Svara
 2. Margareta Grönberg

  Fina bilder. Har nyss köpt mig en Canon 650 och kul att se så fina bilder med en icke ”proffskamera”. Nu har du blivit ett ”bokmärke” i min dator tillsammans med Nevnarien, Lina Flodin, Michaela Fagerudd, Matilda Holmqvist, Rebecka Stålbrand som är mina favoriter :-)

  Svara
  1. Lisa Inläggsförfattare

   Hej och välkommen hit! Oj, vad glad jag blir av dina rader :) Jag är verkligen nöjd med Canon 650d, och inte minst objektivet 85mm f/1.8 som är fantastiskt bra! Välkommen tillbaka!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *