Sålt foto på Eyeem

Sålt foto! Äntligen har jag lyckats sälja några foton på den inspirerande fotobanken Eyeem! Jag har skrivit om Eyeem förut som är en global fotograferingsgemenskap och marknadsplats.

Det är nog nästan tre år sedan jag startade ett konto där och började ladda upp foton. Den första som blev såld var en bild på en bukett sommarblommor i vas, lupiner och hundkex, som står på ett bord på vår inglasade altan. Just den bilden har jag sålt tre gånger. Sedan har det varit på en bukett syrener, en bild på mig själv från Grekland, en bild på vår katt Tusse och en bild på dottern en vinterdag.

Sålt foto – men vad används fotot till

Det fungerar så att du får behålla 50% av den kostnad som köparen betalar för fotot. Och du behåller din copyright. Jag har inte tjänat några stora summor alls, utan ett par tjugolappar ungefär. Men roligt är det!

Av en händelse så fann jag att någon av alla tusentals fotografer på Eyeem lagt ut ett foto i sitt galleri som dem sålt. Det var i form av en screenshot att hon hittat artikeln. Så jag börjar googla mitt namn och snart hittar jag en artikel! Så jag måste ju visar er!

sålt foto

Jag sålde det här fotot på Tusse. Här är artikeln och handlar såklart om katter, hur man upptäcker mjäll i pälsen och hur man behandlar det. Det verkar också vara på Martha Stewarts blogg, om ni vet vem det är. Ännu roligare, Tusse är lite minikändis där tycker jag nog,…haha

Men det är den enda av fotona jag sålt som jag lyckats hitta.
Välkomna in att kika i min Eyeem-portfölj!