Oreo cheesecake recept

Oreo cheesecake är gott! Gillar du Oreoskakor är detta receptet för dig.

Det var dags för föreningsmöte hemma hos oss igår kväll. Vi bjöd på kaffe och tillbehör. Dottern var snäll och bakade en cheesecake med oreos!

Oreo cheesecake – no bake cheesecake

Vi följde ett receptet från Ica men tog en form på 25 cm, ökade med ett extra ägg och cirka fyra kakor och en klick smör extra till botten.

Den fick stå i frysen hela natten, och togs fram en timme innan den skulle serveras. Strax innan grovkrossade vi några Oreoskakor över cheesecaken. Visst ser den god ut!? Gästerna verkade tycka om den i alla fall. Dock hade den behövt kanske en kvart till på sig att tina lite mer, eftersom den var lite halvfrusen i mitten. Men det blev lite som glasstårta så det gjorde inget. Vill ni prova en annan variant på Oreo cheesecake så finns det ett annat recept med vanilj och citron som jag hittade när jag googlade lite.

Nu har dottern börjat gymnasiet på Restaurang och livsmedel. Idag var andra dagen och klassen, på åtta personer, har redan lagat sin första måltid. Dottern verkar trivas med sitt val. Ska bli spännande att se om hon blir kock efter dessa tre år, eller om hon väljer en annan inriktning.

Enligt dottern bör man avnjuta Oreoskakorna med ett glas mjölk, särskilt doppa kakorna i mjölken är tydligen godast. Men det är nog för att hon inte är så förtjust i vispgrädde.

 

Oreo cheesecake

MUMS

oreo cheesecake

Varsågoda!

 

 

One thought on “Oreo cheesecake recept

Comments are closed.