Flädersaften som glömdes bort

Flädern i min trädgård blommade enormt mycket för ett par veckor sedan. Så jag klippte av ett gäng blomklasar och ville göra flädersaft. Jag ville inte använda citronsyra så jag kokade upp vatten, socker och citronsaft. Hällde det i en skål över fläderblomklasarna och skjuts in i kylskåpet, efter att det svalnat lite förstås. I kylen skulle det sedan stå i fyra dagar, enligt receptet jag följde.

Så vad händer sen då. Jo, jag glömmer bort den och åker på campingsemester uppåt landet i en och en halv vecka. Så jag kommer hem och vågar inte använda saften. Jag hällde ut det. Det kanske var dumt, jag vet inte, men jag ville inte chansa om det skulle ha blivit dåligt. Försökte googla om det men hittade inget om att man låtit det stå och dra i veckor innan man silar av blommorna. Så var det med det.

Men visst är fläderträdet/busken fin? Det kom väldigt mycket regn en dag så alla blomklasar hängde neråt. Det blev en effektfull bild tycker jag.

Läs om när jag gjorde flädersaft av purpurfläder!

Flädersaft
Fläderblommor